Jämför familjeabonnemang

Något som är väldigt viktigt innan man köper mobiler och abonnemang till hela familjen är att se till att man jämför familjeabonnemang och ser efter vilket som passar bäst för just sin familj. Detta kan vara olika från familj till familj beroende på vad kostnaden blir, hur många extra användare man kan lägga till, hur mycket surf som ingår, om man kan spara surf eller surfa utomlands, med mera. Det är som sagt många faktorer som spelar in när man jämför familjeabonnemang. Nedan kommer våra favoriter att ta en titt på:

Familjeabonnemang från Vimla

1. Vimla

Vimla får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

4. Halebop

Halebop får 82/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

5. Comviq

Comviq får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

6. Tele2

Tele2 får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

7. Tre

Tre får 75/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

8. Telenor

Telenor får 70/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Pris

Den enskilt största faktorn som spelar in och som många tycker är klart viktigast är givetvis priset. När man tecknar ett familjeabonnemang hamnar kostnaden för alla användare som ingår i abonnemanget på en och samma faktura. Detta är väldigt bekvämt och också väldigt bra eftersom man då enkelt får koll på vad den totala månadskostnaden blir. Denna siffra är den absolut viktigaste att titta efter när man jämför familjeabonnemang.

När man jämför familjeabonnemang upptäcker man snabbt att det finns många olika erbjudanden att välja mellan hos många olika operatörer. Dessa familjeabonnemang finns i många olika prisklasser från billiga fynd till dyra premium-abonnemang. Det är många faktorer som påverkar vilka pris de olika abonnemangen har men den enskilt största är hur mycket surf som ingår. En enkel tumregel när man jämför familjeabonnemang är att ju mer surf som ingår ju dyrare är abonnemanget.

Något annat som påverkar månadskostnaden är hur mycket det kostar att lägga till en extra användare i abonnemanget. Detta är viktigt att hålla koll på när man jämför familjeabonnemang eftersom detta påverkar den totala månadskostnaden väldigt mycket.

Ett abonnemang som ser billigt ut vid första anblick kan visa sig vara dyrt totalt sett om kostnaden för varje extra användare är hög. Å andra sidan kan ett abonnemang där huvudabonnemanget har ett högt pris visa sig billigare totalt sett om kostnaden för att lägga till en extra användare är låg. Ju fler familjemedlemmar man vill lägga till i ett familjeabonnemang, ju viktigare är det att hålla koll på kostnaden för att lägga till extra användare när man jämför familjeabonnemang.

Surf

En annan faktor som är väldigt viktig att hålla koll på när man jämför familjeabonnemang är hur stor surfpott som ingår. Innan man tecknar ett familjeabonnemang är det viktigt att se över hur mycket surf alla medlemmar i familjen brukar använda varje månad för att på så vis få ett hum om hur stor surfpott det familjeabonnemang man tecknar behöver ha. Det finns som sagt massor av olika surfmängder att välja mellan när man jämför familjeabonnemang, allt ifrån abonnemang där hela familjen får dela på en liten surfpott till abonnemang där alla i familjen surfar obegränsat.

Något som är viktigt att titta efter när man jämför familjeabonnemang är hur surfen som ingår i abonnemanget är fördelad. Här har olika operatörer olika erbjudanden och olika lösningar.

Den absolut vanligaste lösningen är att varje användare som är knuten till familjeabonnemanget får en egen surfpott att surfa för varje månad. När surfen tar slut så tar den bara slut för den användaren som har surfat upp sin andel. Detta är den vanligaste och enligt många den mest rättvisa modellen.

När man jämför familjeabonnemang upptäcker man snabbt att det finns flera operatörer som också erbjuder andra lösningar gällande hur surfpotten fördelas. Med vissa familjeabonnemang tilldelas hela familjen en gemensam surfpott. Med denna modell är det “först till kvarn” som gäller och när surfen tar slut så är den slut för hela familjen. Det spelar ingen roll om en medlem har använt nästan all surf och en annan ingen alls, surfen är då slut för samtliga för månaden.

En annan modell som dyker upp när man jämför familjeabonnemang är den där personen som står som ägare får fördela ut surf till alla användare som är anslutna till abonnemanget. Detta kan vara en bra modell exempelvis för familjer där en användare har ett stort behov av surf samtidigt som någon annan knappt surfar alls. Det är också en mycket bra modell för familjer där föräldrarna vill hålla koll på hur mycket barnen surfar.

Täckning

En annan faktor som är viktig att ta hänsyn till när man jämför familjeabonnemang är hur bra täckning som erbjuds. Detta jämförs bäst genom att gå in på respektive operatörs hemsida och titta på respektive täckningskarta för att se hur bra täckning operatören har där just du lever och verkar.

När man jämför familjeabonnemang är det också bra att titta efter hur de olika operatörernas erbjudande ser ut när man är på resande fot. Hos vissa operatörer ingår exempelvis fria samtal, fria sms och i vissa fall även fri surf när man är utomlands. Detta gäller dock sällan över hela världen utan ofta i utvalda länder. Vanligast är att surf upp till en viss mängd, fria sms och fria samtal ingår om man reser till ett land som ingår i EU eller EES.