Familjeabonnemang på streaming

De flesta familjer idag tittar främst på serier och filmer genom en eller flera streamingtjänster och något som blir allt vanligare är att teckna ett familjeabonnemang på streaming. Olika tjänster har olika erbjudanden men i regel innebär ett familjeabonnemang på streaming att alla medlemmar i familjen får en varsin profil på streamingtjänsten och kan strömma filmer och serier fritt. Vanligtvis kan familjens konto användas på flera olika skärmar samtidigt så att olika familjemedlemmar kan titta på olika filmer eller serier samtidigt, om man så vill.

Bästa streamingtjänster för familjer

Familjeabonnemang från Disney+

1. Disney+

Disney+ får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Netflix

2. Netflix

Netflix får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Viaplay

3. Viaplay

Viaplay får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Cmore

4. Cmore

Cmore får 87/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Discovery+

5. Discovery+

Discovery+ får 85/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Fördelar med streamingtjänster för familjer

En stor fördel med familjeabonnemang på streaming är att det blir en mycket billigare kostnad jämfört med om varje enskild familjemedlem skulle teckna ett varsitt eget abonnemang hos en streamingtjänst.

Att titta på serier eller filmer via en streamingtjänst har blivit något av en folkrörelse på senare tid och i de allra flesta hushåll i Sverige idag finns det en prenumeration på en eller flera streamingtjänster. Detta är också det allra vanligaste sättet att följa serier eller titta på filmer idag. Även bolagen som äger de traditionella tv-kanalerna idag börjar allt mer samla sitt material på egna streamingtjänster och marknadsför dem allt hårdare. De har givetvis förstått vartåt det barkar, färre och färre väljer att titta på klassisk linjär tv i första hand och allt fler väljer att titta via streamingtjänster.

Välj själv när du vill titta

En stor anledning till att streamingtjänster blivit så populära är att tittaren själv kan välja när och hur man tittar på en serie eller en film. I stället för att slaviskt behöva hålla koll på en tv-tablå och titta på sina favoritserier en viss tid varje vecka så kan man starta och stoppa serien precis när man vill. De flesta streamingtjänster släpper hela säsonger av olika serier på en och samma gång vilket innebär att man kan strecktitta på serier om man känner för det. Detta sätt att konsumera serier är idag mycket populärare än varianten där man väntar en vecka på nästa avsnitt.

Många tjänster att välja på

För den som funderar på att teckna familjeabonnemang för streaming så finns det flera olika tjänster att välja mellan som alla erbjuder olika lösningar och abonnemang för hela familjen. Innan man väljer vilket familjeabonnemang på streaming man ska teckna kan det vara en bra ide att se över marknaden och titta på vilka olika tjänster som finns.

Den förmodligen allra största och mest populära streamingtjänsten, både i Sverige och över hela världen, är Netflix som verkligen har dominerat marknaden sedan den föddes egentligen. Netflix skapar massor med originalinnehåll och har ett enormt utbud av både filmer och serier men också av dokumentärer, stand up-specialer och tävlingsprogram. Många av serierna som finns på Netflix har blivit riktiga fenomen som det pratas om över hela världen. Två exempel på sådana shower är Tiger King och Squid Game, som båda har setts av tiotals miljoner människor världen över.

En annan väldigt populär streamingtjänst som många har tecknat familjeabonnemang på streaming hos är HBO Max. Hos HBO finns såväl filmer som serier av hög kvalitet och det är framförallt för serierna som HBO MAX gjort sig kända. Den mest populära serien i tjänstens historia är tveklöst Game of Thrones som blev ett fenomen över hela världen och som fortfarande går att streama hos HBO Max. En annan kultserie som lockat många nya kunder till HBO Max är The Wire som ofta rankas som en av världens bästa serier någonsin.

En uppstickare som lanserades för några år sedan är Disney+ som verkligen har klivit fram som en raket på marknaden, särskilt när det gäller bland barnfamiljer. Eftersom Disney sitter på en guldgruva när det gäller innehåll för barn är det många som har tecknat familjeabonnemang på streaming hos Disney+.

Vissa som hör Disney tänker att deras innehåll uteslutande riktar sig till barn men på streamingtjänsten Disney+ har de lyckats samla ett brett utbud där det även finns många filmer, serier och dokumentärer som riktar sig till vuxna.

Traditionella svenska kanalers tjänster

Utöver dessa tre stora finns det flera streamingtjänster tillhörande de traditionella svenska kanalerna. Den som gillar att titta på ettan eller tvåan hittar allt innehåll från SVT i SVT Play. TV4 och C More satsar stenhårt på C More appen där den som har ett abonnemang kan ta del av alla serier och filmer som produceras av dessa kanaler.

Kanal 5 och dess kompanjoner samlas under Discoverys paraply där de lanserar appen Discovery+ relativt hårt. För den som å andra sidan vill ta del av innehåll från Viasat som äger bland annat TV3, TV6 och Viasat Sport-kanalerna är det streamingtjänsten Viaplay som gäller.

Övriga streamingtjänster

Ytterligare två tjänster som ökar allt mer i popularitet är Apple TV och Amazon Prime. Båda har främst amerikanska serier men producerar eget originalinnehåll och lockar allt fler prenumeranter.

Hos alla dessa streamingtjänster finns det olika familjeabonnemang för streaming, förutom hos SVT Play eftersom den är en statlig public service-tjänst och därmed är gratis. Ett bra tips är att se över vad de olika tjänsterna har för innehåll och vilka erbjudanden de har.