Billigt familjeabonnemang

Något som är väldigt bra för familjer som vill få ner månadskostnaden är att samla alla medlemmars mobilabonnemang på en och samma faktura. Detta görs genom att teckna ett billigt familjeabonnemang vilket är något som flera olika operatörer erbjuder. Att hitta ett billigt familjeabonnemang är relativt enkelt eftersom detta även är något som operatörerna ofta skyltar med i sin marknadsföring. Nedan kommer våra favoriter att ta en titt på:

Familjeabonnemang från Vimla

1. Vimla

Vimla får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

4. Halebop

Halebop får 82/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

5. Comviq

Comviq får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

6. Tele2

Tele2 får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

7. Tre

Tre får 75/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

8. Telenor

Telenor får 70/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Faktorer att tänka på

När man letar efter ett billigt familjeabonnemang finns det flera olika faktorer som är viktiga att titta efter. Hos vilken operatör man sedan väljer att teckna ett billigt familjeabonnemang beror sedan till stor del på vilken operatör som har ett erbjudande där den enskilda familjen får ut mest av vad dess medlemmar anser är viktigt när det gäller mobilabonnemang.

Priset är givetvis en viktig faktor när det gäller att teckna ett billigt familjeabonnemang men det bör inte vara det enda som ingår i beräkningen. Det kan också vara viktigt att ta reda på hur mycket surf som ingår i abonnemanget, om varje användare får en egen surfpott eller ej, om det ingår extra förmåner som till exempel en streamingtjänst, om det ingår fria samtal och sms utomlands eller inte, hur många användare man kan lägga till i abonnemanget samt vad kostnaden för varje extra användare är.

Hur stor surfpott som ingår är förmodligen den enskilt största faktorn som styr priset för familjeabonnemang och olika storlekar på surfpotten kan göra hela skillnaden mellan ett dyrt familjeabonnemang och ett billigt familjeabonnemang. Något som är viktigt att ta reda på när man ska teckna ett billigt familjeabonnemang är om varje användare får en egen surfpott eller om alla användare delar på en gemensam surfpott.

Olika lösningar hos operatörerna

Här har olika operatörer olika lösningar. Hos vissa operatörer får varje användare en egen surfpott som man får surfa för varje månad. Detta är förmodligen den mest rättvisa lösningen eftersom att alla får lika mycket och ingen användare kan “stjäla” surf från någon annan. Detta är också den lösningen som flest operatörer med billiga familjeabonnemang erbjuder, men det finns även andra varianter.

Hos vissa operatörer delar alla användare på en och samma surfpott. Även här finns det flera varianter på hur det fungerar. Hos vissa operatörer är surfpotten öppen och det är först till kvarn som gäller. När surfpotten är slut med en sådan lösning så är det slut på surf för alla användare i abonnemanget den månaden. Det spelar ingen roll om någon knappt har surfat alls och någon annan har använt upp nästan hela surfpotten själv, surfen är slut för alla då.

Det går också att teckna ett billigt familjeabonnemang där alla i familjen delar på samma surfpott, men där abonnemangets ägare får fördela ut surf till alla användare som ingår i abonnemanget. På så vis kan olika medlemmar i familjen tilldelas olika mängder surf. Det går också att dela upp surfen jämnt och få lika mycket var om man så vill. Oavsett hur man delar upp det så kan varje användare bara använda den mängd surf som man blivit tilldelad och ingen användare kan alltså göra slut på surfen för någon annan eller för alla andra användare som ingår i abonnemanget.

Vad extra användare kostar

En annan faktor som är viktig att titta efter när man letar efter ett billigt familjeabonnemang är kostnaden för att lägga till en extra användare. Detta är viktigt att titta efter eftersom det i allra högsta grad påverkar totalpriset. Hos vissa operatörer går det att teckna ett billigt familjeabonnemang sett till startpriset, men där kostnaden för att lägga till en extra användare är hög.

Hos andra operatörer kanske startkostnaden är högre medan kostnaden för att lägga till extra användare är lägre, vilket kan ge ett lägre totalpris. Det är viktigt att räkna efter och fundera kring hur många användare man vill lägga till när man tecknar ett billigt familjeabonnemang för att kunna räkna ut vad den totala kostnaden blir varje månad.

Maxtak

Något annat som är viktigt att kolla upp innan man tecknar ett billigt familjeabonnemang är hur många extra användare man får lägga till i abonnemanget. Här har olika operatörer olika gränser och det kan vara allt ifrån några få extra användare till upp till tio-tolv stycken. Innan man tecknar ett billigt familjeabonnemang är det viktigt att se över vilken maxgräns som gäller så att alla medlemmar i familjen kan ingå i ett och samma abonnemang.

Vad mer ingår?

Något annat som kan vara väldigt förmånligt när man tecknar ett billigt familjeabonnemang är att se om det ingår ett konto hos en streamingtjänst. Hos vissa operatörer är det möjligt att hitta ett billigt familjeabonnemang där ett konto hos exempelvis Netflix, HBO Max eller C More ingår. Detta kan vara väldigt förmånligt eftersom totalpriset för mobilabonnemang och streamingtjänsten då blir billigare än om man skulle teckna konto hos båda var för sig.

Slutligen är det också viktigt att se över hur bra täckning operatören har där du bor och verkar. Detta kan enkelt göras genom att surfa in på de olika operatörernas hemsidor och se deras täckningskartor.