Familjeabonnemang på mobilabonnemang

Något som har blivit väldigt populärt på senare tid är att teckna familjeabonnemang på mobilabonnemang. Med ett sådant samlas hela familjens mobilabonnemang på ett och samma ställe och det är väldigt smidigt att allt hamnar på en och samma faktura.

Bästa mobilabonnemang för familjer

Familjeabonnemang från Vimla

1. Vimla

Vimla får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

2. Comviq

Comviq får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Hallon

4. Hallon

Hallon får 87/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

5. Halebop

Halebop får 85/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

6. Telenor

Telenor får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

7. Tre

Tre får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

8. Tele2

Tele2 får 72/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telia

9. Telia

Telia får 67/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Fördelar med mobilabonnemang för familjer

En av de största fördelarna med dessa familjeabonnemang på mobilabonnemang som de flesta operatörer idag erbjuder är att varje persons månadskostnad sänks. Dessa familjeabonnemang blir i regel billigare per person ju fler familjemedlemmar som är med på abonnemanget.

En liten brasklapp bör dock slängas in här. Att teckna ett familjeabonnemang på mobilabonnemang kan vara något dyrare än om varje person var för sig skulle teckna ett varsitt billigt mobilabonnemang. Fördelen med familjeabonnemang på mobilabonnemang är dock att man får mycket för pengarna.

Ett inte helt ovanligt upplägg är att alla i familjen får gratis surf med ett familjeabonnemang på mobilabonnemang. Många operatörer erbjuder väldigt lukrativa familjeabonnemang där exempelvis fri streaming på Netflix, C More eller HBO Max ingår, för att lyfta fram några populära exempel.

Teckna mobilabonnemang för familjen

När en familj ska teckna familjeabonnemang på mobilabonnemang erbjuder de flesta operatörer flera olika alternativ. Det finns ofta flera olika familjeabonnemang att välja mellan och ofta är det mängden surf som varje familjemedlem får som styr hur dyrt abonnemanget blir per person. Hos de flesta operatörer som erbjuder familjeabonnemang på mobilabonnemang finns det åtminstone ett alternativ där samtliga medlemmar i familjen kan ta del av obegränsad surf.

När man tecknar ett familjeabonnemang på mobilabonnemang får alla användare i regel varsitt eget nummer och en lika stor mängd surf. Hela beloppet som familjen ska betala hamnar sedan på en och samma faktura, så varje medlem i familjen behöver inte betala sitt abonnemang separat.

Att teckna ett familjeabonnemang på mobilabonnemang ger oftast ett betydligt lägre pris än om varje person i familjen istället hade tecknat ett varsitt eget abonnemang, oavsett om de hade tecknat hos olika operatörer eller hos en och samma operatör. Hos de flesta operatörer som erbjuder familjeabonnemang på mobilabonnemang ingår både fria samtal och fria sms innanför Sveriges gränser. Hos väldigt många operatörer gäller samma erbjudande även i länder som ligger inom EU och EES.

Är det billigare med familjeabonnemang?

En vanlig fråga som dyker upp är om det inte är billigare för en familj om medlemmarna tecknar varsitt abonnemang hos operatörer som erbjuder mobilabonnemang till låga priser, jämfört med om man tecknar ett familjeabonnemang på mobilabonnemang. Svaret är att det i vissa fall kan bli billigare om man bara räknar kronor och ören eftersom det finns vissa så kallade lågprisoperatörer som erbjuder väldigt billiga abonnemang.

När man tecknar familjeabonnemang på mobilabonnemang är det ofta flera saker som ingår såsom exempelvis fria samtal, fria samtal, en stor surfpott eller till och med obegränsad surf och i vissa fall även abonnemang på streamingtjänster. Om varje medlem i familjen istället tecknar varsitt abonnemang till ett lägre pris hos någon lågprisoperatör är det sällan eller rättare sagt aldrig som allt detta ingår.

Normalt sett så ingår en väldigt liten surfpott om man tecknar ett av de billigare abonnemangen som finns på marknaden eller vänder sig till någon lågprisoperatör. Detta gör att med ett normalt användande så kommer surfen att ta slut och därmed kommer det kanske också bli dyrare i längden eftersom många som får slut på surf då köper till extra surf. Detta innebär att abonnemanget hos lågprisoperatören ser billigare ut på pappret men när månadens kostnader ska summeras blir dessa abonnemang ofta dyrare eftersom man kanske köpt till mer surf och därmed fått en extra kostnad.

Varje familjemedlem får egen surfpott

Något som är väldigt smidigt när det gäller surf på familjeabonnemang på mobilabonnemang är att varje medlem får en egen surfpott. Har man tecknat ett familjeabonnemang på mobilabonnemang är detta visserligen inte ett problem eftersom alla medlemmar i familjen då får fri surf. Om man har valt ett familjeabonnemang på mobilabonnemang med begränsad surfpott får varje familjemedlem en egen pott med lika mycket surf var. Om en medlem i familjen surfar upp sin pott påverkar det på så vis inte någon annan i familjens surf. Det går alltså inte att “stjäla” eller “låna” surf från någon annan.

Hos de flesta operatörer som erbjuder familjeabonnemang på mobilabonnemang går det bra att lägga till fler familjemedlemmar efter hand. Ofta finns det några enkla krav som måste uppfyllas, till exempel att de ska vara folkbokförda på samma adress som den som tecknat abonnemanget eller liknande..

Processen för att lägga till fler medlemmar är ofta mycket enkel och kan hos flera operatörer göras helt automatiskt, till exempel via sms. Detta är oerhört smidigt och visar verkligen hur utvecklingen har gått framåt hos de ledande operatörerna.

En vanlig invändning mot familjeabonnemang på mobilabonnemang med stora surfpotter eller obegränsad surf är att föräldrarna är skeptiska då de vill ha koll på hur mycket barnet surfar och inte vill att denne ska ha obegränsad surf. Idag finns det många appar som hjälper föräldrarna att både hålla koll på hur mycket barnet surfar samt ger möjligheten att begränsa barnets surfmängd.

Artiklar om mobilabonnemang för familjer