Familjeabonnemang med obegränsad surf & fri surf

ågot som har blivit väldigt populärt bland familjer är att teckna familjeabonnemang med obegränsad surf. Detta är något som de flesta operatörer idag erbjuder, åtminstone alla stora operatörer som är verksamma i Sverige idag.

Familjeabonnemang från Tele2

1. Tele2

Tele2 får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

2. Tre

Tre får 75/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

3. Telenor

Telenor får 70/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Fördelar

Att teckna ett familjeabonnemang med obegränsad surf har många fördelar och detta är något som fler och fler familjer har märkt av. En stor fördel med familjeabonnemang är att hela familjens kostnader för telefoni samlas på en och samma faktura varje månad. Detta gör att det är väldigt enkelt att hålla koll på familjens månadskostnader för mobiltelefoner.

En annan väldigt stor fördel med familjeabonnemang med fri surf är att ingen behöver oroa sig för att göra slut på surfen eller att surfa upp hela potten för alla andra medlemmar i familjen. Detta är annars något som kan leda till konflikt och tjafs, så att teckna ett familjeabonnemang med obegränsad surf är ett bra sätt att slippa dessa konflikter.

Något annat som är väldigt positivt med familjeabonnemang med obegränsad surf är att man alltid vet vilken månadskostnad man kommer att ha eftersom att ingen medlem i familjen behöver köpa till mer surf. Alla medlemmar i familjen kan surfa, spela spel och titta på film och serier utan att behöva fundera på om surfen tar slut eller om det kostar något extra.

Vid tecknande

När man tecknar ett familjeabonnemang med obegränsad surf och lägger till sina familjemedlemmar som användare är det väldigt positivt att priset blir mycket billigare än om varje medlem skulle teckna varsitt mobilabonnemang. Detta är en av de största fördelarna med ett familjeabonnemang och priset per användare blir lägre ju fler man är som delar på ett familjeabonnemang.

På många familjeabonnemang är surfpotten begränsad och med vissa sådana får den som står som ägare till abonnemanget fördela ut surfen till användarna som är anslutna till familjeabonnemanget. Med sådana abonnemang kan ägaren välja att alla anslutna användare får en lika stor mängd surf, eller att vissa användare får mer surf än andra.

Med ett familjeabonnemang med obegränsad surf har man lyxen att slippa fundera över hur surfen ska fördelas eftersom att alla användare som är anslutna till abonnemanget surfar hur mycket de vill varje månad. Detta är en stor fördel eftersom man då varje månad slipper fundera kring hur mycket surf man har kvar eller hur mycket surf som finns kvar totalt sett i familjens surfpott.

En annan stor fördel med att teckna ett familjeabonnemang med fri surf är att dessa abonnemang ofta är de bästa som operatörerna erbjuder. Därför brukar vissa operatörer sockra erbjudanden kring dessa abonnemang och man kan därmed få till ett mycket förmånligt familjeabonnemang till ett pris som är lägre än om varje medlem i familjen skaffat varsitt eget mobilabonnemang.

Detta innebär att familjeabonnemang med obegränsad surf allt som oftast kommer med fria samtal och fria sms för alla användare som är anslutna till abonnemanget. Vanligtvis får samtliga användare också surfa på 5G-nätet hos operatörer som har ett sådant eller är anslutet till något 5G-nät. Med ett familjeabonnemang med obegränsad surf brukar samtliga användare också få surfa med högsta möjliga hastighet som varje enskild operatör erbjuder.

Utomlands

Något annat som brukar ingå i generösa mängder när man har ett familjeabonnemang med fri surf är möjligheten att använda en stor mängd surf även utomlands, till exempel om man är på resande fot. Detta gäller dock inte i exakt varenda ett av världens länder. De flesta operatörer listar i vilka länder deras generösa surfvillkor gäller. Vanligtvis brukar dessa länder vara alla som ingår i EU och EES men hos vissa operatörer kan man få en stor surfpott utomlands även i länder som USA, Australien, Nya Zeeland och Kanada.

Mervärde

En annan typ av bonus att titta efter om man letar efter ett familjeabonnemang med fri surf är om det ingår ett konto hos någon streamingtjänst. Detta är något som har blivit allt vanligare och det kan vara en väldigt bra deal för familjer som vill streama serier eller filmer eftersom att månadskostnaden med ett sådant familjeabonnemang blir lägre än om man skulle teckna mobilabonnemang och konto hos streamingtjänsten i fråga var och en för sig.

På marknaden idag finns det operatörer som erbjuder familjeabonnemang med fri surf och sockrar erbjudandet med ett konto hos exempelvis Netflix, HBO Max, C More eller Viaplay. Dessa abonnemang har snabbt blivit väldigt populära och är absolut värda att titta närmare på för den som letar efter ett familjeabonnemang med obegränsad surf.

Något som skrämmer bort många föräldrar från att teckna ett familjeabonnemang med obegränsad surf är rädslan för att barnen ska surfa för mycket och sitta klistrade vid telefonerna istället för att vara ute och leka. Detta kan dock styras med olika appar som föräldrarna kan använda för att begränsa skärmtiden för barnen och stänga av deras surf och dessa appar fungerar utmärkt ihop med familjeabonnemang med obegränsad surf. Detta är ett utmärkt sätt att få kontroll över barnens skärmtid.