Familjeabonnemang på ljudböcker

Att skaffa familjeabonnemang har blivit allt vanligare och numera har många familjer ett sådant både vad gäller mobilabonnemang och konton hos streamingtjänster som till exempel Netflix eller HBO Max. Ett annat område där detta blir allt vanligare är familjeabonnemang på ljudböcker.

Bästa ljudbokstjänster för familjer

Familjeabonnemang från Nextory

1. Nextory

Nextory får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Bookbeat

2. Bookbeat

Bookbeat får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Storytel

3. Storytel

Storytel får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Bokus Play

4. Bokus Play

Bokus Play får 87/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Fördelar med mobilabonnemang för familjer

Ett familjeabonnemang innebär att flera olika användare ansluts till ett gemensamt abonnemang och kostnaden för dessa användare samlas på en och samma faktura. Kostnaden för att teckna ett familjeabonnemang på ljudböcker eller något annat är i regel lägre än om varje enskild medlem i familjen hade tecknat ett varsitt eget abonnemang.

Familjeabonnemang på ljudböcker är alltså ett väldigt smidigt sätt för familjer att ta del av underhållning och kultur till ett billigare pris än vad som annars skulle ha varit fallet. Familjeabonnemang på ljudböcker underlättar också eftersom hela familjens kostnader samlas på ett och samma ställe varje månad, vilket gör det betydligt lättare att få en överblick.

Populärt med ljudböcker

Att lyssna på ljudböcker är något som har blivit allt mer populärt och tjänster som Bookbeat och Storytel har blivit märken som är välkända ute i stugorna. Trenden har varit så stark att det är få böcker som släpps nuförtiden som inte också lanseras som ljudbok samtidigt.

I takt med att vanligt folk blivit allt mer sålda på prenumerationstjänster som till exempel olika streamingtjänster med filmer och serier så har allt fler också fått upp ögonen för familjeabonnemang på ljudböcker.

Billigare med familjeabonnemang

Normalt sett är ett familjeabonnemang på ljudböcker relativt billigt och det går att hitta fina erbjudanden. Hur de olika tjänsterna som erbjuder familjeabonnemang på ljudböcker lägger upp sina erbjudanden är lite olika.

Hos exempelvis Nextory kostar ett familjeabonnemang 199 kronor i månaden och då kan man lyssna på fyra olika enheter samtidigt. Bookbeat lägger upp det annorlunda där huvudanvändaren först måste ha ett vanligt Bookbeat-konto och sedan kan lägga till upp till fem personer för 49 kronor vardera i månaden.

Även Storytel erbjuder familjeabonnemang på ljudböcker och hos dem finns det flera olika alternativ att välja emellan. Till exempel finns abonnemanget Family som kostar 228 kronor i månaden och gäller två vuxna och två barn. Med ett sådant abonnemang har de vuxna tillgång till allt innehåll som finns på Storytel och kan läsa obegränsat. Barnen kan läsa i Kids Mode i vilket bara barnböcker visas.

Många av dessa tjänster låter dig också prova på dessa familjeabonnemang på ljudböcker gratis under en begränsad tidsperiod. En vanlig sådan är att hela familjen får prova att lyssna gratis i 14 dagar.

Streama online

Något som har bidragit till att dessa tjänster blivit oerhört populära på senare tid är att det går att lyssna på böckerna online. Därmed kan lyssnaren lyssna på en bok via sin telefon och sätta i hörlurar, precis som när man lyssnar på musik eller på en bra podcast.

Trots att ljudböcker blivit en så pass känd produkt är det fortfarande en del som blandar ihop ljudböcker och e-böcker. Skillnaden är dock ganska enkel att förstå även om båda produkterna finns att konsumera på nätet. En ljudbok är en bok man lyssnar på. En e-bok består av text där läsaren bläddrar digitalt och läser i mobilen, på en surfplatta eller i datorn.

Jämför utbudet

Något som är bra att se över innan man tecknar ett familjeabonnemang för ljudböcker är vilka olika böcker som de olika tjänsterna erbjuder. De flesta populära tjänster för ljudböcker erbjuder över 300 000 eller i vissa fall över 500 000 titlar så det finns en hel del att välja och vraka bland.

Dock kan det vara värt att titta efter extra noga om man har en favoritförfattare eller en favoritgenre som man gärna vill lyssna på. I sådana fall är det bra att se efter om tjänsten erbjuder böcker med den författaren eller inom den genren innan man tecknar ett familjeabonnemang på ljudböcker.

Ladda hem ljudböcker

Något annat som är bra att se över innan man väljer vilken tjänst för ljudböcker som man vill teckna ett familjeabonnemang på ljudböcker hos är om de erbjuder möjligheten att ladda hem böcker och sedan lyssna offline. Detta är väldigt bra eftersom man då kan lyssna på den bok man vill utan att det dras en massa surf från mobilen när man är och handlar, är ute på promenad eller arbetar i trädgården och lyssnar samtidigt.

De flesta tjänster med familjeabonnemang på ljudböcker erbjuder idag möjligheten att ladda hem böcker och sedan lyssna på dessa offline. Dock finns det vissa tjänster som sätter en övre gräns för hur många böcker man kan ladda hem. Om man tänkt ladda hem många böcker och lyssna på dessa offline kan detta vara mycket bra att kolla upp på förhand.

Enkelt att använda

När man tecknat ett familjeabonnemang på ljudböcker och vill börja lyssna är det väldigt enkelt att göra detta via ljudbokstjänstens app som man laddar ner till sin telefon. Där finns alla böcker som tjänsten erbjuder listade efter genre och med en tydlig sökfunktion vilket gör att man enkelt kan plocka fram det man vill lyssna på och ha en härlig bokupplevelse.