Bästa familjeabonnemang

När det har blivit dags att teckna ett familjeabonnemang vill de allra flesta givetvis hitta det bästa familjeabonnemang som finns tillgängligt på marknaden. Vilket som är det bästa familjeabonnemang som finns att tillgå är dock inte helt lätt att svara på. Det finns många olika faktorer som spelar in och många olika erbjudanden att välja mellan. Så vilket familjeabonnemang som är det bästa beror till stor del på vad den som ska teckna abonnemanget har för behov, förutsättningar och preferenser. Nedan kommer våra favoriter att ta en titt på:

Familjeabonnemang från Vimla

1. Vimla

Vimla får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 90/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

4. Halebop

Halebop får 82/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

5. Comviq

Comviq får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

6. Tele2

Tele2 får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

7. Tre

Tre får 75/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

8. Telenor

Telenor får 70/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Vad får du för pengarna?

Saker som spelar in i bedömningen när man ska välja det bästa familjeabonnemang man kan hitta för sig och sin familj är sådant som vad den totala månadskostnaden blir, hur stor surfpott som ingår, om alla användare får varsin surfpott eller om alla delar på en gemensam sådan, hur många extra användare man kan lägga till i abonnemanget och om det ingår några extra förmåner som till exempel abonnemang hos en streamingtjänst.

Något som givetvis bör tas med i beräkningen när man letar efter det bästa familjeabonnemang man kan hitta är hur stor surfmängd som ingår. Här finns det många olika erbjudanden hos flera olika operatörer där man kan välja på allt från familjeabonnemang med en väldigt liten surfpott till familjeabonnemang med obegränsad surf för alla användare som ingår i abonnemanget.

Hur stor mängd surf som ingår är förmodligen den enskilt viktigaste faktorn som styr hur mycket familjeabonnemanget kostar, så här är det värt att tänka efter om man tycker att det är värt en dyrare månadskostnad för ett abonnemang där stora mängder surf ingår eller om man nöjer sig med ett abonnemang med en mindre surfpott och samtidigt får en billigare månadskostnad.

När det gäller mängden surf är det också viktigt att kolla upp vad operatören har för villkor. Enklast är det givetvis hos de operatörer som erbjuder familjeabonnemang med obegränsad surf där alla medlemmar i familjen surfar hur mycket de vill. Men när det gäller familjeabonnemang med begränsade surfpotter finns det flera olika upplägg, så det är viktigt att ta reda på vilket som gäller hos den operatör som du anser har det bästa familjeabonnemang för just er familj.

Något som är viktigt att se över om man väljer ett familjeabonnemang med begränsad surfpott är vilka villkor som gäller hos operatören angående hur mycket surf varje medlem får. De bästa familjeabonnemangen är de där varje användare får en egen surfpott och kan använda den fritt. Hos vissa operatörer delar dock hela familjen på en och samma surfpott och när surfen tagit slut är den slut för alla. Denna typ av familjeabonnemang opererar under principen först till kvarn och den bäddar för orättvis fördelning av surfpotten eftersom en användare kan använda betydligt mycket mer än en annan.

En annan variant som också är vanlig är att den som står som ägare till familjeabonnemanget har möjlighet att fördela ut surf till var och en av användarna. Detta är förmodligen det bästa familjeabonnemang som finns att tillgå för familjer där föräldrarna vill styra hur mycket surf barnen får och kunna kontrollera så att de inte surfar för mycket. Det är också det bästa familjeabonnemang som finns för familjer där vissa medlemmar har behov av en mycket större mängd surf än andra varje månad.

Kostnad för extra användare

En väldigt viktig faktor när det gäller att bedöma olika operatörers erbjudande när man letar efter det bästa familjeabonnemang man kan hitta är kostnaden för att lägga till extra användare. Beroende på hur många medlemmar man vill lägga till i sitt familjeabonnemang så är denna kostnad i vissa fall den enskilt viktigaste och den som har störst påverkan på vad den totala månadskostnaden blir.

Hos vissa operatörer är huvudabonnemanget relativt billigt och förmånligt men kostnaden för att lägga till extra användare i familjeabonnemanget hög. Hos andra operatörer kanske huvudabonnemanget är något dyrare men kostnaden för att lägga till extra användare lägre, vilket kan medföra att den totala månadskostnaden då blir lägre.

Extra förmåner

En annan sak som kan vara väldigt lukrativ att hålla utkik efter när man letar efter det bästa familjeabonnemang som går att teckna för just sin familj är om det ingår några extra förmåner i abonnemanget som till exempel ett konto på någon streamingtjänst. Hos flera operatörer finns det familjeabonnemang där det ingår ett konto hos tjänster som Netflix, HBO Max, Viaplay och C More.

Detta kan vara väldigt roligt att få med och samtidigt kan det medföra att familjens månadskostnader blir billigare eftersom det kostar mindre att teckna ett sådant familjeabonnemang jämfört med att teckna mobilabonnemang och öppna konto hos en streamingtjänst var för sig.

En annan faktor som skiljer sig mellan olika familjeabonnemang är om fria samtal och sms ingår utomlands eller inom EU/EES eller inte. Det är också viktigt att kolla upp hur stor mängd surf varje användare får använda utomlands med olika familjeabonnemang, särskilt om man tillhör en familj som planerar att åka utomlands och vill ha surf med på resan.