Familjeabonnemang från Vimla

92/100 poäng

Se alla erbjudanden

Vimla familjeabonnemang

Vimla är en lågprisoperatör som till skillnad från många andra operatörer inte erbjuder ett klassiskt familjeabonnemang där hela kostnaderna för hela familjens abonnemang samlas på en och samma faktura. Hos Vimla kan dock var och en av familjens medlemmar teckna varsitt eget mobilabonnemang till ett lågt pris och därmed få till en lösning som är billig och bra precis som ett riktigt familjeabonnemang.


Vimla är en operatör som erbjuder flera olika mobilabonnemang i olika prisklasser. Den största skillnaden mellan de olika abonnemangen är hur mycket surf som ingår varje månad och det är också detta som är den bästa indikatorn för hur mycket de olika abonnemangen kostar.

Gemensamt för alla abonnemang hos Vimla är att fria samtal och fria sms innanför Sveriges gränser alltid ingår. Med alla abonnemang hos Vimla kan man dessutom spara oanvänd surf och det går att teckna abonnemang helt utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid.

Det billigaste abonnemanget hos Vimla är det där det ingår 3 GB surf i månaden och detta abonnemang kostar 100 kronor i månaden med ordinarie pris. Sedan har Vimla flera olika abonnemang som det går att välja mellan med olika surfpotter hela vägen upp till det största och dyraste abonnemanget där det ingår 100 GB surf i månaden. Detta abonnemang kostar 350 kronor i månaden.

Med Vimla går det dessutom att spara pengar för familjen genom att se till att utnyttja Vimlas tipsrabatt. Denna rabatt innebär att en person skickar en tipslänk till en annan och personen som tar emot länken erbjuds då billigare abonnemang hos Vimla. Om flera familjemedlemmar tipsar varandra och på så vis ser till att få rabatter blir detta likvärdigt med att teckna ett familjeabonnemang eftersom att månadskostnaden då blir lägre för samtliga medlemmar i familjen.

Värt att känna till också är att Vimla är en oerhört populär operatör som prisats på Telekomgalan flera år i rad. Fem år i rad – 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021 – har Vimla nämligen utsetts till årets operatör.

Precis som med alla mobilabonnemang så finns det både fördelar och nackdelar med att teckna ett abonnemang hos Vimla. En tydlig nackdel är givetvis att de inte erbjuder möjligheten att teckna ett klassiskt familjeabonnemang där hela familjens kostnader samlas på en och samma faktura. Detta är annars en lösning som många andra operatörer erbjuder och som är väldigt populär bland många användare, så det är såklart ett minus med Vimla.

En stor fördel med Vimla är däremot att det är en väldigt flexibel operatör. När man tecknar ett abonnemang hos Vimla så gör man det helt utan att signa upp sig på någon bindningstid eller uppsägningstid vilket är något som många användare uppskattar. Detta gör att det är enkelt att byta mellan olika abonnemang hos Vimla, till exempel om man vill ha ett abonnemang med större surfmängd, eller att byta operatör om man till exempel skulle hitta ett bättre erbjudande någon annanstans.

En annan stor fördel är att Vimla använder sig av Telenors när vilket är ett nät som erbjuder snabb surf och bra täckning. Telenor är ett av de bäst utbyggda näten i hela landet och samtidigt ett av näten som erbjuder en av de högsta hastigheterna vad gäller surf vilket innebär att det är väldigt förmånligt att surfa med ett abonnemang hos Vimla.

Något annat som är positivt med Vimla är att de har generösa erbjudanden och rabatter för flera olika grupper. Om du eller någon familjemedlem tillhör någon av grupperna barn, student eller pensionär så kan denne ta del av generösa rabatter. Detta är något som ytterligare kan sänka familjens månadskostnader och göra att varsitt abonnemang hos Vimla är likvärdigt med ett lukrativt familjeabonnemang hos en annan operatör.

En nackdel med att ha ett abonnemang hos Vimla är att det inte går att kontakta deras kundtjänst genom att ringa. Detta är givetvis ett stort minus för alla som får problem som behöver lösas snabbt eftersom att det ofta går snabbare att lösa saker via telefon än att göra det skriftligen, även om man får snabba svar.

Ett mobilabonnemang hos Vimla passar bra för alla som ingår i någon av grupperna barn, student eller pensionär eftersom att alla som ingår i dessa grupper kan ta del av generösa rabatter och erbjudanden och därmed få ett abonnemang med en billigare månadskostnad.

Vimla är också en operatör som passar oerhört bra för alla som vill ha ett abonnemang till ett lägre pris än hos många konkurrerande operatörer. Därmed är Vimla ett utmärkt alternativ för familjer som vill sänka sin månadskostnad totalt sett, för även om Vimla inte erbjuder något traditionellt familjeabonnemang så kan en familj få till ett bättre erbjudande totalt sett jämfört med hos många andra operatörer.

Slutligen passar Vimla bra för alla som vill surfa snabbt och ringa med bra täckning. Detta eftersom Vimla använder sig av Telenors nät som är ett av Sveriges bästa när det gäller såväl surf som täckning.