Familjeabonnemang från Storytel

90/100 poäng

Se alla erbjudanden

Storytel familjeabonnemang

Storytel är en tjänst som erbjuder över 300 000 titlar på ljudböcker och de erbjuder flera olika familjeabonnemang. Deras standardpaket som heter Family kostar 228 kronor i månaden. Med detta paket får man fyra konton, två stycken för vuxna och två för barn.

De vuxna kan lyssna obegränsat och har tillgång till allt material på Storytel. Barnens konto däremot fungerar bara i Kids Mode där de bara har tillgång till barnböcker. Detta är för att appen ska vara en trygg plats för barn och de vuxna ska slippa oroa sig för att barnen lyssnar på material som är olämpligt.

Storytel erbjuder också paketet Family+ där det ingår tre konton för vuxna och tre för barn Detta Storytel familjeabonnemang kostar 287 kronor i månaden. Precis som med det vanliga Family-paketet så kan de vuxna lyssna obegränsat och har tillgång till alla titlar på Storytel, medan barnen lyssnar i Kids Mode och bara kan välja mellan barnböcker.

Precis som med alla tjänster där man kan lyssna på ljudböcker så finns det både fördelar och nackdelar med Storytel och Storytel familjeabonnemang.

En enorm fördel med Storytel familjeabonnemang är att barnen använder Storytel med Kids Mode och därmed bara kan välja mellan olika barnböcker. Detta är något många föräldrar tycker är väldigt skönt eftersom barnen då kan använda appen själva och föräldrarna kan känna sig lugna med att barnen bara lyssnar på sådant som är lämpligt för barn.

Den största nackdelen med Storytel familjeabonnemang är att det inte är särskilt flexibelt. I familjer som har en annan uppsättning än två vuxna och två barn, till exempel där en förälder är ensamstående eller i familjer med många barn, så passar inte abonnemanget. Då har familjen att välja på att teckna ett abonnemang som lämnar konton oanvända eller att teckna ett abonnemang och sedan lägga till enskilda konton separat.

Storytel familjeabonnemang passar utmärkt för familjer där alla medlemmar lyssnar mycket på ljudböcker. Att teckna ett familjeabonnemang gör därmed att alla får möjlighet att lyssna så mycket de vill samtidigt som det förenklar för familjens föräldrar eftersom att de samlar hela familjens kostnader för ljudböcker på en och samma faktura.

Storytel familjeabonnemang passar också utmärkt för alla ljudboksfantaster som ofta lyssnar på ljudböcker och vill ha ett stort utbud av olika titlar att välja mellan när det är dags att välja nästa bok att lyssna på. För familjer som passar in på denna beskrivning är ett Storytel familjeabonnemang ett utmärkt val.