Familjeabonnemang med mobil till alla

Något som blivit väldigt populärt på senare tid är att skaffa ett familjeabonnemang med mobil till alla. Detta är något som ofta är väldigt lukrativt eftersom totalpriset ofta blir mycket billigare än om varje medlem i familjen köpt sin egen telefon och tecknat sitt eget mobilabonnemang.

Familjeabonnemang från Hallon

1. Hallon

Hallon får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

2. Halebop

Halebop får 82/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

3. Comviq

Comviq får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

4. Tele2

Tele2 får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

5. Tre

Tre får 75/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

6. Telenor

Telenor får 70/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Fördelar

En stor fördel med familjeabonnemang med mobil till alla är att kostnaderna för hela familjens mobilanvändande samt avbetalningen för samtliga telefoner hamnar på en och samma faktura som betalas månadsvis. Det blir på så sätt väldigt enkelt att hålla koll på hur stor månadskostnaden blir för både abonnemanget samt för avbetalningen av telefonerna.

En annan stor fördel med att samla allt på ett och samma ställe och köpa alla telefoner samtidigt är att familjeabonnemang med mobil till alla gör att totalpriset blir kraftigt rabatterat eftersom alla operatörer givetvis vill locka in användare och gärna tar chansen att sälja både abonnemang och telefoner på en och samma gång.

När man ska köpa familjeabonnemang med mobil till alla är det viktigt att kolla upp vilken eller vilka mobiler som man kan köpa till. Vissa operatörer erbjuder bara någon enstaka mobil medan man hos andra kan välja och vraka mellan telefoner av flera olika märken och modeller.

En stor investering

När man ska teckna ett familjeabonnemang med mobil till alla är det givetvis en stor investering, särskilt om man har en stor familj. Som med alla större inköp är det viktigt att man gör sin research ordentligt i förväg och ser till att man får ett så bra avtal som möjligt. För att göra detta är det viktigt att jämföra flera olika familjeabonnemang med mobil till alla.

En sak som givetvis är viktig att kolla upp här hur mycket mobilerna man köper till abonnemanget kostar. Här finns det många olika varianter att välja mellan och vad den totala kostnaden blir beror både på vad som ingår i själva abonnemanget samt vilken eller vilka mobiler man väljer till.

Den enskilt största faktorn till hur dyrt ett familjeabonnemang med mobil till alla blir är hur många familjemedlemmar man är som delar på abonnemanget. Varje extra användare kostar givetvis en slant varje månad och om alla får varsin telefon ökar kostnaden ofta med flera hundralappar per person varje månad.

En annan faktor som påverkar priset är vilka mobiltelefoner som medlemmarna i familjen väljer ut. Väljer man de absolut senaste modellerna av till exempel iPhone eller Samsung Galaxy blir det givetvis till en större kostnad än om man väljer äldre modeller eller modeller som annars säljs billigare.

Vad ingår?

Något annat som definitivt påverkar hur stor den totala månadskostnaden blir är vad som ingår i själva abonnemanget. Väljer man till exempel ett abonnemang där alla medlemmar i familjen får surfa obegränsat så kommer det att kosta betydligt mer än om man exempelvis väljer ett familjeabonnemang där alla medlemmar i familjen får en varsin begränsad surfpott. Ju större surfpott ju dyrare blir i regel den totala kostnaden varje månad.

När man tecknar ett familjeabonnemang med mobil till alla är det också viktigt att fundera kring vad man tycker är viktigt och kolla om det ingår när man jämför olika operatörer och deras olika erbjudanden. Är det till exempel viktigt att alla i familjen får obegränsad surf? Hur viktigt är det att kunna surfa med höga hastigheter? Och är det viktigt eller oväsentligt om det ingår några extra förmåner som till exempel ett konto hos någon streamingtjänst där hela familjen kan titta på filmer och serier?

Viktigt

Innan man tecknar ett familjeabonnemang med mobil till alla är det också viktigt att kolla upp hur bra täckning operatören man beställer abonnemanget av har där familjen bor och verkar. Detta jämförs enklast genom att gå in på de olika operatörernas respektive hemsida och se över täckningskartan. Där ser man klart och tydligt hur bra täckning varje enskild operatör har över hela Sverige..

Något annat som är väldigt bra att hålla utkik efter när man jämför olika familjeabonnemang med mobil till alla är vad som ingår när man är utomlands. Speciellt om man planerar att ta med familjen på till exempel en semesterresa utomlands och vill kunna ringa, skicka sms och surfa även på semestern. När det gäller att ringa, smsa och surfa utomlands finns det flera olika operatörer som har bra erbjudanden. Detta är absolut värt att granska närmare när man jämför familjeabonnemang med mobil till alla.

En annan sak att ha i åtanke när man letar efter ett bra familjeabonnemang med mobil till alla är att det som förälder går att styra hur mycket barnen kan surfa. Med vissa abonnemang går det att fördela ut surf direkt i operatörens app. Hos andra operatörer går detta inte men det går att hämta appar från tredje part där det går att hålla koll på barnens surfvanor. Detta är något som blir allt vanligare och är något som många föräldrar som tecknad mobilabonnemang med mobil till alla i familjen skaffar.