Familjeabonnemang från Discovery+

85/100 poäng

Se alla erbjudanden

Discovery+ familjeabonnemang

En relativt ny streamingtjänst som blivit väldigt populär är Discovery+. Med ett Discovery+ familjeabonnemang kan man lägga till ett obegränsat antal användare som är anslutna till kontot. Dock kan man som mest streama innehåll på upp till två enheter samtidigt.

När man ska teckna ett Discovery+ familjeabonnemang finns det två olika paket att välja mellan. Det billigaste heter Discovery+ underhållning och med detta ingår massor av serier, realityprogram och aktuella dokumentärer från Discoverys kanaler såsom Kanal 5, Kanal 11, Discovery Channel och Eurosport. Med ett Discovery+ familjeabonnemang streamar man allt innehåll utan avbrott för reklam. I paketet ingår också exklusiv tillgång till många serier, dokumentärer och realityprogram innan de sänds på tv.

Med ett Discovery+ Underhållning-paket ingår dessutom följande tolv linjära tv-kanaler som man då kan strömma direkt i appen: SVT1, SVT2, Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, ID, TLC, Food Network, Travel Channel, Kunskapskanalen, SVT Barn och SVT24.

Det dyrare paketet man kan välja med ett Discovery+ familjeabonnemang heter Discovery+ Sport Premium och med detta ingår allt man får med paketet Underhållning, men med Sport Premium ingår dessutom exklusiv tillgång till all sport som finns att se hos Discovery. I sportutbudet ingår bland annat alla matcher från Allsvenskan och Superettan i fotboll, vilket är två väldigt populära serier som lockar många kunder till Discovery+.

Dessutom får man också följa häftiga tävlingar och turneringar som PGA-touren i golf, ATP-touren i tennis, samtliga Grand Slam-turneringar i tennis, Tour de France och Giro d'Italia i cykel samt ytterligare en stor mängd direktsänd sport.

Ett Discovery+ familjeabonnemang med paketet Discovery Sport Premium kostar 349 kronor i månaden.

För att komma igång med Discovery+ behöver du bara göra en beställning inne på tjänstens hemsida. Sedan får du ett bekräfteslemejl med information on Discovery+ och det paket som du har valt. När du har tagit emot mejlet kan du aktivera ditt konto genom att gå till listan över partners och välja Tele2, som står som ägare till Discovery+. Du loggar därefter in på Discovery+ med ditt BankID eller ditt Tele2-konto och kan då börja streama serier, filmer och sport på direkten.

Något som är viktigt att komma ihåg är att du måste aktivera ditt Discovery+ familjeabonnemang inom sju dagar från det att du har fått bekräftelse via mejl.

När man har tecknat ett Discovery+ familjeabonnemang behöver man ladda ner Discovery+ app i sin telefon eller smarta tv. Discovery+ app finns redan förinstallerad i TV Hub och finns dessutom tillgänglig att ladda ner via såväl App Store som Google Play. På vissa smarta tv-apparater finns appen redan förinstallerad, annars går den i de flesta fall att ladda ned genom en enkel sökning på den smarta tvn. Allt innehåll går dessutom att streama via datorn på Discovery+ hemsida.

Discovery+ är en tjänst som blivit väldigt populär och fått många nya kunder de senaste åren, inte minst tack vare att de snappat upp rättigheter till populära fotbollsserier som Superettan och Allsvenskan. Det finns många fördelar med ett Discovery+ familjeabonnemang men även några nackdelar. Här nedan går vi igenom dessa.

En stor fördel med att ha ett Discovery+ familjeabonnemang är att man kan streama innehåll på två enheter samtidigt. Det innebär att om en medlem i familjen vill titta på allsvensk fotboll medan en annan vill se en dokumentär eller en serie så kan båda familjemedlemmarna göra det samtidigt på varsin enhet.

Något annat som många som har tecknat ett Discovery+ familjeabonnemang anser är en stor fördel är att populära serier, dokumentärer och realityprogram släpps i appen innan de visas på tv. Detta innebär att alla innehavare av ett konto på Discovery+ kan se populära program före alla andra.

En annan sak som är ett enormt plus hos Discovery+ är att de har ensamrätt på att sända populär sport som Allsvenskan i fotboll samt Superettan i fotboll. Detta är förmodligen Sveriges populäraste serier oavsett sport och något som lockar väldigt många tittare. Om man har ett Discovery+ familjeabonnemang med paketet Sport Premium kan man se alla matcher från både Allsvenskan och Superettan och detta är ett väldigt bra erbjudande för alla som gillar att titta på fotboll.

En liten nackdel med Discovery+ är priset. Med paketet Underhållning är priset konkurrenskraftigt men för paketet Sport Premium ligger priset högt, särskilt om man jämför med andra konkurrerande streamingtjänster. Här gäller det att den som vill tecknar Sport Premium-paketet verkligen tycker att man får valuta för pengarna i form av den sport som ingår.

Discovery+ familjeabonnemang passar väldigt bra för alla familjer som normalt sett brukar ta del av serier, realityprogram, dokumentärer och annat som sänds på någon av Discoverys tv-kanaler såsom Kanal 5, Kanal 11, Discovery Channel eller Eurosport, för att nämna några.

Det passar också väldigt bra för alla som är intresserade av fotboll och vill kunna titta på svensk fotboll av högsta kvalitet i form av alla matcher från Allsvenskan och Superettan.