Familjeabonnemang från Viaplay

90/100 poäng

Se alla erbjudanden

Viaplay familjeabonnemang

Viaplay har inget utpräglat familjeabonnemang, däremot kan hela familjen använda sig av ett Viaplay-konto med olika profiler vilket i praktiken fungerar som ett Viaplay familjeabonnemang. Med ett abonnemang hos Viaplay har man som kund rätt att registrera och använda Viaplay på upp till fem enheter. Man kan dessutom inte ersätta mer än en registrerad enhet under en period av nittio kalenderdagar.

När man har vad som motsvarar ett Viaplay familjeabonnemang har man möjlighet att streama innehåll på högst två registrerade enheter samtidigt. Dock kan man registrera upp till sex profiler, vilket innebär att i de flesta familjer kan varje medlem registrera sin egen profil på kontot som är kopplat till Viaplay familjeabonnemang.

När man tecknar ett Viaplay familjeabonnemang kan man välja mellan flera olika paket. Vad som ingår beror helt och hållet på vilket paket man väljer.

Det billigaste paketet som går att teckna är Viaplay Film & Serier som kostar 129 kronor i månaden. Med detta paket ingår massor av filmer och serier samt innehåll som är anpassat för barn. Detta är ett paket med ett väldigt brett utbud som passar utmärkt för den som bara vill ha filmer och serier och inte är intresserad av sport.

De dyrare paketen man kan välja med ett Viaplay familjeabonnemang är paket med sport i utbudet. Det näst dyraste heter Viaplay Medium och kostar 329 kronor i månaden. Med detta paket ingår filmer, serier och barninnehåll precis som med ett Viaplay Film & Serier-paket, men med Viaplay Medium ingår också vissa tävlingar när det gäller sport. Bland annat ingår fotbollens UEFA Nations League, Vintersport, UFC, ligan för amerikansk fotboll; NFL, tysk fotboll från Bundesliga och Europatouren i golf.

Det största och dyraste paketet man kan välja med ett Viaplay familjeabonnemang är Viaplay Total. Med detta ingår all film, alla serier och allt barninnehåll som i de billigare paketen, samt all sport som ingår i Viaplay Medium. Dessutom ingår sport från några av världens mest attraktiva tävlingen så som engelska Premier League i fotboll, formel 1, ishockey från NHL samt Major-tävlingar och Ryder Cup när det gäller golf. Ett Viaplay Total-paket kostar 449 kronor i månaden.

Värt att notera är att matcher och evenemang som erbjuds som pay per view inte ingår i något av paketen. Dessa matcher och evenemang måste man köpa till separat och det blir då en extra engångskostnad varje gång man gör ett sådant inköp.

Precis som med alla andra streamingtjänster så finns det såklart både fördelar och nackdelar med ett Viaplay familjeabonnemang. Den största fördelen med Viaplay är att hela familjen kan ta del av ett stort utbud både vad gäller filmer och serier men också massor utav sport. Med ett så stort utbud finns det garanterat något för alla vilket gör att ett Viaplay familjeabonnemang står sig väldigt bra i konkurrens med andra streamingtjänster.

En annan stor fördel med Viaplay familjeabonnemang är att Viaplay har exklusiva rättigheter till flera häftiga evenemang och tävlingar inom sportens värld vilket gör att de kan erbjuda ett unikt innehåll som man inte hittar någon annanstans. Bland annat har de ensamrätt i Sverige när det gäller att sända fotboll från engelska Premier League vilket är en liga som av många rankas som den absolut bästa i världen. Intresset för Premier League är enormt så där har Viaplay verkligen en guldklimp som ingår i deras största paket.

En annan stor fördel med Viaplay familjeabonnemang är att Viaplay är en tjänst som erbjuder många serier och filmer på svenska, vilket såklart är något som är populärt bland dess svenska kunder.

Den största nackdelen med Viaplay familjeabonnemang är priset. Det billigaste paketet där endast film, serier och innehåll för barn ingår ligger på samma prisnivå som de dyraste konkurrerande streamingtjänsterna. För att motivera det priset behöver Viaplay erbjuda ett innehåll som är minst lika bra som alla konkurrenter och om de gör det eller inte är givetvis upp till varje enskild användare att avgöra.

De dyrare paketen där sport ingår ligger på en hög nivå rent prismässigt vilket gör att den som funderar på att teckna ett sådant Viaplay familjeabonnemang verkligen behöver ta sig en funderare kring om det är värt kostnaden eller inte.

Viaplay familjeabonnemang passar utmärkt för alla familjer som vill streama filmer och serier och gärna tittar på fler än en enhet samtidigt, exempelvis när två olika medlemmar i familjen vill titta på olika saker.

Det passar också väldigt bra för familjer där en eller flera medlemmar är sportintresserade och vill kunna ta del av idrott i världsklass som till exempel fotboll från Premier League eller ishockey från NHL.

Slutligen passar Viaplay familjeabonnemang väldigt bra för alla familjer som vill ha ett konto hos en streamingtjänst där det finns gott om innehåll för barn. På Viaplay finns det nämligen massor av kända filmer och serier som är anpassade för barn och ungdomar och som barn och ungdomar tycker mycket om.