Familjeabonnemang från Bookbeat

92/100 poäng

Se alla erbjudanden

Bookbeat familjeabonnemang

BookBeat är en digital prenumerationstjänst med över 500 000 titlar i sitt utbud och hela familjen kan lyssna på ljudböcker med ett BookBeat familjeabonnemang. För att teckna ett BookBeat familjeabonnemang måste man först ha ett vanligt konto hos BookBeat och sedan kan man lägga till familjemedlemmar och på så vis skapa ett familjeabonnemang.

När man tecknar ett konto hos BookBeat kan man välja mellan tre olika paket. Det billigaste paketet hos BookBeat är det som heter Basic. Det kostar 99 kronor i månaden och med detta paket får man lyssna och läsa i upp till 20 timmar i månaden.

Ett hack upp hittar vi paketet Standard som kostar 149 kronor i månaden. Med detta paket får man lyssna och läsa i upp till 100 timmar i månaden. Slutligen erbjuder BookBeat också ett paket för obegränsad lyssning och läsning som heter Premium och kostar 199 kronor i månaden.

När man lägger till extra användare i sitt abonnemang hos BookBeat och på så vis skapar ett BookBeat familjeabonnemang får alla extra användare samma paket som den som står som ägare till huvudabonnemanget har.

Kostnaden för att lägga till en extra användare skiljer sig beroende på vilket paket abonnemangets ägare har. Om man har paketet Basic kostar varje extra profil som man lägger till i sitt BookBeat familjeabonnemang 49 kronor i månaden. Med paketet standard kostar varje extra användare 69 kronor i månaden. Med ett Premium-paket kostar det 89 kronor i månaden att lägga till en ny användare.

Den som funderar på att öppna ett konto hos BookBeat och teckna ett BookBeat familjeabonnemang erbjuds att lyssna och läsa en månad gratis hos BookBeat. Det enda man behöver göra för att testa BookBeat en månad gratis är att öppna ett konto och sedan ladda ner BookBeats app på mobilen eller surfplattan. Under provperioden har man tillgång till alla ljudböcker och e-böcker som ingår i BookBeats tjänst.

Alla användare som ingår i ett BookBeat familjeabonnemang har möjlighet att lyssna och läsa böcker även offline. Det enda man behöver göra är att ladda ned boken man önskar lyssna på eller läsa från BookBeat medan man är uppkopplad mot internet. Det går bra att ladda ner en stor mängd böcker eftersom det främst är utrymmet på mobilen eller surfplattan som begränsar hur många böcker man kan ha nedladdade samtidigt.

Med ett BookBeat familjeabonnemang kan upp till fem personer vara kopplade till samma familjekonto. Samtliga fem personer som ingår i abonnemanget måste vara skrivna på samma adress. Det går dock inte att lägga till profiler under gratismånaden då man provar på BookBeat kostnadsfritt, utan först när man börjat betala för tjänsten kan man skaffa ett BookBeat familjeabonnemang.

Som med alla andra tjänsten för ljudböcker och e-böcker finns det givetvis fördelar och nackdelar även med BookBeat och BookBeat familjeabonnemang. En stor fördel med BookBeat familjeabonnemang är att det är väldigt flexibelt eftersom man kan lägga till och ta bort användare utan att behöva ha ett fast antal profiler.

Hos vissa konkurrenter är familjeabonnemangen mer fasta och det ingår ett bestämt antal profiler. Hos en sådan konkurrent blir det svårt för en familj på fem personer att få till ett prisvärt abonnemang om alternativen som finns är ett familjeabonnemang för fyra personer och ett annat sådant för sex personer.

En annan stor fördel med BookBeat familjeabonnemang är priset. Det är väldigt billigt att lägga till fler profiler och totalkostnaden för en familj blir väldigt låg jämfört med om varje medlem i familjen skulle teckna ett varsitt eget abonnemang. Det är också väldigt lätt att lägga till fler medlemmar och varje medlem får sin egen profil där man kan spara böcker och får förslag baserat på vad man själv läst tidigare. Detta är något som är väldigt uppskattat bland lyssnare och läsare.

Något annat som är väldigt bra hos BookBeat är deras sökfunktion som gör det väldigt lätt att sortera och filtrera böcker. När man söker bland titlarna går det att filtrera och sortera böckerna efter sådana saker som utgivningsdatum, betyg, samt i bokstavsordning gällande såväl bokens titel som bokens författare.

Den största nackdelen med BookBeat är att utbudet saknar några populära titlar som finns hos en eller flera av konkurrenterna. Trots att det finns över 500 000 titlar att välja mellan är detta något som kan upplevas negativt av lyssnare och läsare.

BookBeat familjeabonnemang passar alldeles utmärkt för familjer där två eller flera personer lyssnar mycket på ljudböcker eller läser flera e-böcker i månaden. Eftersom tjänsten har ett så stort utbud av böcker att välja mellan fungerar ett BookBeat familjeabonnemang strålande även om familjens medlemmar läser helt olika typer av böcker i olika genrer. Med ett så stort utbud som BookBeat familjeabonnemang erbjuder så finns det garanterat något som passar alla medlemmar i familjen som vill lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker.

BookBeat familjeabonnemang passar också bra på familjer som vill ta med böcker i mobilen när man reser och befinner sig offline, eftersom det är möjligt att ladda ned böcker och sedan lyssna på dem även utan internetuppkoppling.